Introducting...

 

Square Square Square

Rekryteringsprocessen

Jag har ju genomfört många rekryteringar och har lyckats väldigt bra för att jag förstår vad som driver människor med många års erfarenhet av headhunting, management och säljledning  samt utbildning av säljare.

Jag har ju 29 års kontaktnät i flera branscher, så att searcha fram bra bra kandidater hos era konkurrenter är ju inte speciellt svårt.

Det som är svårt, men som gör att jag lyckas är att jag genom en 2 timmars workshop med mina kunder får fram mycket information om mjuka värden, framgångsfaktorer för företaget, karriärs möjligheter för kandidaten, övrig personalvård etc. som jag använder i min kontakt med intressanta kandidater för att vilja börja arbeta hos just min kund.

Det kräver en social kompetens samt starka säljegenskaper och ett engagemang och tålamod för att lyckas driva kandidaten mina kunder har valt hela vägen till anställning.

Testerna är ju ett väldigt bra komplement när det gäller alla profiler men ännu tydligare när det gäller ledare  för ledaregenskapernas skull. Säljare är ju känslomänniskor och kan prestera väldigt bra på ett ställe och sedan göra ett sämre jobb någon annanstans.  Att få fram information om drivkrafter och motivation kan vara mycket värdefullt komplement till intervjuer etc. Jag lämnar naturligtvis också referenser om ni vill ha det.

Det finns ett antal referenter som har uttalat sig om mig på Linkedin. På Linkedin har jag 5600 firstline contacts Worldwde framför iallt nom ITTtelecom och Transport men även en hel del i i alla övriga industrier

DevelopMeLogotypeSmal

Mitt upplägg är följande:

1. Två timmars workshop med  kund som inkluderar en karaktärsdragsprofilsmallsövning  för att skapa en idealprofil för rollen hos just er

 

2. Start av search

 

3. 1 timmes intervju med kandidat innehållande jobbroll, rekryteringsprocessen, företagspresentation

 

3. CV och intervjurapport ( muntlig, skriftlig) till er av utvalda kandidater, bokar möten hos er med de ni vill träffa.

 

4. Samtal med kandidat samt er efter er intervju för att förstå vilka ni vill gå vidare med.

 

5. När ni valt 2 slutkandidater per uppdrag ni vill jämföra genomför de tester på nätet och därefter har jag feedback på 1.5-2 timmar med dem.

 

6. 2-3 referenser på slutkandidat

 

7. Jag presenterar resultat till er, slutförhandling med den/de personer ni vill anställa.

 

8. Under tiden håller jag andra alternativ varma och ifall ni inte skulle komma till ett avslut. Jag är under hela processen oerhört mån om mina kandidater och håller kontinuerlig tät kontakt med dem.